Milieukeur
         Compliment BV
Zeelandsedijk 1
5408 SL Volkel

Kwaliteit, kwantiteit, continuïteit, duurzaamheid, eerlijk, milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de kernwoorden voor ons bedrijf. Ze vormen de basis voor onze strategie. Wij ondernemen vanuit een filosofie dat kwaliteit en duurzaamheid uitstekend samen kunnen gaan. Dat bewijzen we elke dag. Dat het geen loze kreten zijn, leggen we u graag uit.

 

           

Kwaliteit

         

...daar gaat het om. Ons uitgangspunt is, dat alleen eersteklas producten ons bedrijf verlaten. Tweede klas wordt principieel vernietigd. Door oorzaken van buitenaf kan het gebeuren dat producten tijdelijke niet aan de hoge standaard voldoen. In zulke gevallen waarschuwen we tijdig onze afnemers, zodat meteen duidelijk wordt wat er aan de hand is. Transparantie naar afnemers over en weer is de belangrijkste voorwaarde voor vertrouwen. Wij vinden het normaal dat u weet wat u koopt. Uiteraard maken wij gebruik van de beste koeltechnieken zoals een vacuümkoeler. Dit verbetert de houdbaarheid van de producten met enkele dagen tot een week.

             
             
           

Kwantiteit

          ...daar hebben we voor gezorgd. Door de schaalgrootte kunnen wij ad hoc reageren op onze klanten. Daar wij op voorhand afspraken maken met onze klanten telen wij zo dat we daar altijd aan kunnen voldoen. Heb u met ons een afspraak gemaakt in het voorjaar, dan kunt u er op vertrouwen dat wij er alles aan zullen doen deze afspraken na te komen.
             
             
           

Continuiteit

          ...moet zoveel mogelijk gewaarborgd worden. Slim telen met de juiste perceel keuzes zorgt ervoor dat we nauwkeurig kunnen sturen in onze opbrengsten. Op het gebied van mechanisatie zijn wij een vooruitstrevend bedrijf en wij kunnen ongeacht het weertype lang doorgaan met verzorgen en oogsten. Wij streven ernaar dat alleen moeder natuur met hoge uitzondering ons kan dwarsbomen.
             
             
           

Duurzaamheid

          ...bereiken we door materialen te gebruiken die zoveel mogelijk herbenut kunnen worden. Wij kijken de hele wereld rond naar de nieuwste apparatuur voor duurzame productiemethoden. Waar mogelijk passen we deze toe. Een wezenlijk onderdeel van onze duurzaamheidsfilosofie is het realiseren van zo laag mogelijke foodmiles. Wat voor de consument biologisch geteeld is , hoeft namelijk nog niet duurzaam te zijn voor milieu en omgeving.
             
             
           

Eerlijk

          ...spreekt voor zich. Bij ons weet u wat u koopt. Geen verrassingen dankzij onze certificeringen. Er zijn louter korte lijnen tussen de teeltmanager en inkopers. Daar waar het milieu gespaard kan worden, zullen we dat doen. Milieubewust zijn we bijvoorbeeld door in plaats van te spuiten, te schoffelen tegen onkruid. Dat kan op grote schaal dankzij onze vol automatische schoffelmachines. Verder willen we teeltranden aanleggen met bloemmengsels. Als buffer om onze percelen en als onderkomen voor natuurlijke vijanden voor diverse plagen.
             
             
           

Milieubewust

          ...is ons belangrijkste uitgangspunt. Onze teeltmanagers hebben meer dan twintig jaar ervaring. Door de constante actualisering van hun kennis en de brede benadering van de tuinbouw , slagen zij erin een goede balans te vinden tussen biologisch en reguliere teeltmethoden. We werken continu met vruchtwisseling om ziektes te voorkomen en spuiten nooit zomaar maar controleren tot het uiterste alvorens we gewasbeschermingsmiddelen inzetten. Wij zijn ons zeer bewust van al het moois dat moeder natuur ons heeft gegeven en gaan daar met respect mee me om.
             
             
           

Maatschappelijk

          ...verantwoord ondernemen betekent voor ons openstaan voor de omgeving, eerbied hebben voor de natuur, maar ook mensen met een beperking laten functioneren binnen ons bedrijf. Wij zijn actief in het vertrouwd maken van de jongere generatie met de producten die de tuinbouw voortbrengt.


 

With Compliments from Mother Nature