In 1996 leren Rene en Jolanda elkaar kennen

Rumoerige tijden in de land- en tuinbouw, maar dankzij deze “rumoerige tijden” kwamen Rene en Jolanda elkaar tegen tijdens de vergadering "Wij zijn het zat" (eigenlijk de voorloper van Farmer Defence Force).

Het begin

Rene en Jolanda nemen het ouderlijk bedrijf van Jolanda over.

Compliment word opgericht

Na enkele bewogen jaren, met uitstapjes naar Polen en Frankrijk, wordt het tijd voor een vaste plek. Compliment wordt opgericht aan het Voor-Oventje te Zeeland.

Nieuwe tuinbouwloods

Op het Voor-Oventje wordt een nieuwe tuinbouwloods gebouwd met het idee om 20 jaar vooruit te kunnen.

Aanvraag voor 2e tuinbouwloods

Compliment groeit zo snel dat er een aanvraag volgt voor een tuinbouwloods die tweemaal zo groot is.  Maar al snel blijkt de locatie te klein te worden, wat leidt tot gesprekken met de gemeente Landerd.

Eerste kersenboom

De burgemeester van Landerd schrijft een column over de eerste 100 dagen van zijn ambtstermijn, waarin hij de agrarische sector vergeet te noemen. Jolanda reageert direct en binnen een week staat de burgemeester bij haar op de stoep met de woorden “de rook kwam uit de fax”. Dit leidt tot een leuke kennismaking en een plan om van Zeeland het nieuwe kersendorp te maken. Op 28 november 2013 wordt de eerste kersenboom geplant, gevolgd door ruim 6000 andere.

Aankoop nieuwe locatie

Na lang zoeken binnen de eigen gemeente word uiteindelijk de keus gemaakt “de grens” over te gaan naar buurgemeente Uden. 5 jaar later worden we weer verenigd, de gemeentes worden samengevoegd. Voortschreidend inzicht noemen we dat.

Peer Schraven komt in dienst

Bij zijn derde sollicitatie laat Peer zien dat hij meer wil dan alleen loonwerker zijn, wij konden toen niet weten dat dit het begin blijkt te zijn van een geweldige samenwerking.

Opening nieuwbouw Zeelandsedijk 1

Na vele reizen door Europa, het bezoeken van collega-telers, overleggen met afnemers hoe zij de toekomst zien en talloze bouwvergaderingen, betreden ze op 1 april 2017 een hypermodern tuinbouwbedrijf, gebouwd volgens de laatste Breeam-normen. Compliment is klaar voor de toekomst.

Jaarrond telen

Ze transformeren van een tuinbouwbedrijf naar een full-service groenteleverancier, waarbij ze prachtige joint ventures aangaan met collega's, met als doel de mooiste producten het hele jaar door in de schappen te krijgen van haar klanten.

Toetreding Peer Schraven tot directie

Na 8 jaar besluiten Rene en Jolanda om Peer mede-eigenaar van het bedrijf te maken. Met een generatie ertussen en een gepassioneerde gedrevenheid biedt dit alle stabiliteit voor de toekomst.