Milieukeur
         Compliment BV
Zeelandsedijk 1
5408 SL Volkel

  De vlag hangt uit bij Compliment BV. Het hoogste punt van de nieuwbouw van het bedrijf is bereikt en, minstens zo belangrijk, de eerste koeling ligt al vol met kolen. Volgend jaar hoopt het bedrijf in het geheel naar Uden te verhuizen en verder te gaan als Compliment BV Uden.

  Het Brabantse tuinbouwbedrijf Compliment BV beschikt over maar liefst 400 hectares aan tuinbouwgrond. Het bedrijf behaalde in 2014 al het Milieukeur certificaat voor de teelt van bleekselderij, bloemkool, broccoli, Chinese kool, radicchio en ijsbergsla. Dit jaar wil het bedrijf ook de teelt van tuinbonen en venkel laten certificeren.

Toekomst wordt realiteit met het teeltsysteem van Growtec. Het teeltsysteem van Growtec is de nieuwste innovatie op het gebied van teelt op water. Dit unieke concept maakt het mogelijk om een groot aantal gewassen te telen op water, zonder het gebruik van potgrond of andere teeltmediums.

Bekijk nu de brochure...

 

Biodiversiteit is in de volksmond een begrip wat je niet vaak hoort. Bio staat voor leven en diversiteit voor afwisseling. Oftewel biodiversiteit staat voor alle verschillende soorten die we op aarde hebben.

Doordat wij als Compliment bv 6 verschillende volle groente gewassen telen. En collega Agrarische ondernemers zorgen voor aardappels, granen, mais en bieten dragen wij samen een steentje bij voor een goede biodiversiteit.

Hoe beter de biodiversiteit is, hoe beter wij als mensen kunnen leven. Door biodiversiteit creëer ja o.a schoon water, vruchtbare grond en een stabiel klimaat.

Compliment voor SJB

ZEELAND – In de week van 30 juli t/m 3 augustus genoten ruim 400 kinderen en 165 personen leiding van een geweldig inka kamp in de Zeelandse bossen.

Er werd flink gespeeld. Van al dat klimmen en klauteren kregen de inka indiaantjes wel reuze honger. Dankzij landbouwbedrijf COMPLIMENT BV uit Zeeland konden al deze mensen elke dag genieten van lekker vers fruit. Van appels tot peren en van komkommer tot tomaat..heerlijk vers uit eigen dorp. Op dinsdag werd dit zelfs gecombineerd met een heerlijke “snoep” kraam tijdens de survivaltocht.

Wat is er nu lekkerder dan je eigen fruitspies maken en opsmullen in het bos! Ook de mensen van SJB genoten van dit sappige fruit en elke avond van verse groente..genoeg om weer energie op te bouwen voor de volgende dag. SJB bedankt daarom de firma COMPLIMENT BV voor dit geweldige gebaar. Kortom.. SJB geeft COMPLIMENT BV een dik COMPLIMENT!!!

Maatschappelijke stage bij Compliment BVDrie vmbo-leerlingen hebben afgelopen periode hun maatschappelijke stage gelopen bij een mooi bedrijf genaamd Compliment BV. De vierdejaarsleerlingen van het Udnes College kregen een kijkje in de keuken.

Lees verder...

Compliment - Brabants DagbladUDEN - De octrooien liggen vast en de machine is praktisch operationeel. René Verbakel uit Zeeland en Hans van Asseldonk van GeGe machinebouw in Uden ontwikkelden een transportband waarop geteeld en zelfs geoogst kan worden.

Al verschillende jaren wordt er landelijk onderzoek gedaan naar telen uit de grond. Verbakel en Van Asseldonk bedachten samen iets anders dan de reeds bekende drijfconstructies op vijvers.

Bron: Brabants Dagblad

Zet ijsbergslateler René Verbakel en Hans van Asseldonk van GEGE machinebouw samen in een auto achteraan in een lange file. Tien slome kilometers later hebben ze dan een eigen aanpak uitgebroed voor de teelt van groenten uit de grond. Het idee is omgezet in een concreet en eenvoudig teeltsysteem voor buiten en binnen.

With Compliments from Mother Nature